
Leke Bakımı
Cilt lekeleri, çevresel koşullar, yaş, genetik yatkınlık, hormon salınımdaki dengesizlikler, güneş ışınları ve yanlış beslenme gibi birçok farklı neden oluşmaktadır. Özellikle yüz ve el gibi sürekli görünür bölgelerdeki lekeler ciddi görsel sorunlara neden olur. Leke tedavisinde kullanılan yöntemler oldukça etkili ve pratiktir. Leke tedavisi birçok lekede etkili olabilmektedir.
Leke Tedavisi, Cilt Lekeleri Nelerdir?
- Güneş lekeleri
- Sivilce ve akne oluşumu
- Yaşlılık
- Hamilelik dönemi
- Yanlış kozmetik ürünlerin kullanılması
- Yaralanma
Leke Tedavisinde Kullanılan Yöntemler
Lazer yöntemi: Lazer ışınları kullanılarak yapılan uygulamadır. Cildin üst tabakası lazer ışınları ile soyulur ve yeni cilt tabakası oluşması sağlanır.
Kimyasal peeling: Vücuda ve cilde zarar vermeyen asitler (glikonik asit) ile leke bölgesinin üst tabakası soyulur, kendini yenileyen ciltte leke kaybolmuş olur.
Leke Maskesi: Hastaya ve ciltteki lekenin özelliğine göre hazırlanan maske cilde uygulanır. Maske ciltte peeling etkisi gösterir. Maske uygulaması ardından cildin kendini yenilemesine destek olması için hasta yaklaşık 4-5 ay cilt besleyici krem kullanır.
Mezoterapi: Hastaya özel olarak hazırlanmış solüsyon enjeksiyon yöntemiyle sorunlu leke bölgesine uygulanır. Cildi besleyen ve esnekliğini arttıran uygulama ile lekelerler giderilmiş olur.
Krem uygulaması: Leke bölgesindeki cilt rengi özel bir kremle açılır. Bu renk değişimi sadece leke bölgesinde olduğu için lekenin görünümünü azaltır.
Yorum gönder